Investeren in vastgoed met weinig geld

In deze blogpost gaan we het hebben over investeren in vastgoed met weinig geld. Kan je vastgoed kopen met weinig of geen eigen inbreng, en hoe krijgen we het voor elkaar?

Geen hoog inkomen nodig

De eigen inbreng, wat meestal minimaal 20% moet zijn, is bij veel mensen het struikelblok waardoor ze niet investeren in vastgoed.

Bij de meeste kredietverleners is 80% het maximale bedrag die ze willen lenen voor de financiering van je onroerend goed. Heel wat mensen haken hierdoor af om te investeren in vastgoed omdat ze geen 20% eigen inbreng hebben, of kunnen missen.

Maar of je inkomen nu laag, of net heel hoog is, maakt in principe niet uit bij de aankoop van vastgoed, want dat is eigenlijk niet waar de bank naar kijkt.

De bank, of de persoon die je een krediet verleend, kijkt vooral naar de manier waarop je het krediet en bijhorende interesten zal terugbetalen.

Met een goed-gestructureerd financieel plan, waar we aantonen dat de hypotheek afgelost zal worden door de huurinkomsten met -indien nodig- een kleine extra inbreng, kan je al een krediet aanvragen bij bepaalde banken.

Let wel dat niet alle banken in België dit zullen goedkeuren. Op zoek gaan naar de juiste bank of investeerder is dus de boodschap.

Hoe kan je dan investeren in vastgoed met weinig geld?

In het kort, door de juiste partners te vinden die je een krediet willen geven en tegelijk het perfecte pand vinden waar je weinig tot geen eigen inbreng nodig hebt, en toch elke maand centen op je rekening opbrengt.

Enkele tips om toch aan het klein stukje eigen inbreng te komen zijn:

  • Mensen die wat ouder zijn hebben vaak al een aardige som spaargeld staan, waarmee ze gemakkelijk kunnen investeren in vastgoed met weinig geld.
  • Via eigen vermogen: bijvoorbeeld een huis gekocht en een bepaalde overwaarde van je woning. De waarde is hoger dan de hypotheekschuld! De schuld op de eigen woning kan verhoogd worden waardoor je deze overwaarde op je eigen rekening wordt gestort.
  • Heb je een vast inkomen en is je eigen hypotheek niet té hoog? Dan kan je makkelijk een persoonlijke lening aanvragen.
  • Een laatste optie is uiteraard gaan lenen bij familie of investeerders.

Bovenstaande opties (zeker punt 3 en 4) om te investeren in vastgoed met weinig geld kan natuurlijk risico’s met zich meebrengen. Maar als jij nu (al dan niet via BrixFin) hét geschikte pand vindt die je elke maand centen opbrengt, dan laat je dit natuurlijk liever niet liggen.

Hoe BrixFin je kan helpen

Wil jij je spaargeld maximaal laten renderen?

Dan loont het zeker de moeite Kay Mortier of Cédric Vanderbeken van BrixFin te contacteren. Wij assisteren je volledig vrijblijvend met alle bovenstaande punten:

  • We maken een aantal vrijblijvende afspraken en luisteren naar uw wensen
  • We maken een financieel plan op maat van uw vermogen
  • Wij gaan op zoek naar enkele interessante vastgoedinvesteringen en overleggen deze met jou. Twee grote voordelen van onze dienstverlening zijn dat onze dienstverlening voor jou altijd gratis zal zijn én wij als één van de enige in België zijn die een optie kunnen nemen op een pand, zonder verbintenissen.
  • We verbinden je met de juiste partners en/of banken om snel een krediet te krijgen, al dan niet met veel, weinig of zelfs geen eigen inbreng.
Deel dit artikel

Je vermogen maximaal laten renderen?

Contacteer ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Webinars vastgoed met Cédric Vanderbeken