Bulletkrediet

Een bulletkrediet, ook wel bulletlening genoemd, is sinds 2019 een opkomende term en wordt vaker en vaker gebruikt, zowel bij ondernemingen of gezinnen die willen investeren in vastgoed.

Maar wat is een bulletkrediet, en hoe werkt het? We informeren je graag in dit artikel.

Wat is een bulletkrediet?

Een bulletkrediet is een lening waarbij je het geleende bedrag pas op het einde van de looptijd terug moet betalen. Bij de maandelijkse aflossing moet je dus énkel de interesten op je lening afbetalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een bulletkrediet?

Enkele voordelen zijn:

  • De maandelijkse aflossingen zijn uiterst laag, gezien je enkel interesten moet betalen.
  • Je hoeft niet meteen een groot kapitaal aan te spreken.
  • Tijdens de looptijd kan je het geleende bedrag terug sparen, door bijvoorbeeld de huurinkomsten.
  • Het is mogelijk de bulletlening vervroegd terug te betalen.
  • Allerlei bijkomende fiscale voordelen

Enkele nadelen:

  • De interestvoet ligt hoger dan een klassiek krediet.
  • Er zijn strenge voorwaarden aan verbonden omtrent je eigen inbreng en waarborgen.

Bulletkrediet simulatie en berekening

Stel dat je een bedrag van €100.000,00 wilt lenen bij de bank met een looptijd van 5 jaar en een rentevoet van 2,4%. Dat wil zeggen dat je maandelijkse aflossing slechts €230,00 is. Op het einde van die 5 jaar moet je dan het bedrag van €100,000 in één keer terugbetalen.

Een bulletkrediet kan dus heel interessant zijn bij ondernemingen, maar ook privé, die overtollige cash hebben, hun centen maximaal willen laten renderen en een hoop geld te besparen aan belastingen.

Misschien schrikt dit laatste je af, maar let op! Je kan dit bedrag ook voor een groot stuk afbetalen met je VAPZ, je groepsverzekering of een beleggingsportefeuille.

Waar vraag ik een bulletkrediet aan?

Niet alle banken in België bieden een bulletkrediet aan, en bij velen ligt het percentage beduidend hoger dan de ander. De kunst is om de juiste partner te vinden voor het aanvragen van je bulletkrediet.

Je kan zelf informeren bij je thuisbankier, maar het loont zeker de moeite verschillende banken aan te spreken om zo het beste tarief te verkrijgen. Je kan uiteraard ook beroep doen op BrixFin die je op het juiste pad zet.

Investeren in vastgoed met een bulletkrediet

Wil jij je vermogen maximaal laten renderen door te investeren in vastgoed, al dan niet met een bulletlening? Maak dan zéker een afspraak met BrixFin, want onze dienstverlening is voor ondernemers en particulieren volledig gratis.

We maken aan aantal afspraken om met jou de mogelijkheden te bespreken. Daarna maken we vrijblijvend een financieel plan op, én we verwijzen je graag door naar de meest interessante partners in België die bulletkredieten aanbieden aan dé beste tarieven.

Ongeacht jouw financiële situatie beloven wij dat jij binnenkort onroerend goed bezit en maandelijks de vruchten hiervan zal plukken. Dat is samenwerken met BrixFin.

Deel dit artikel

Je vermogen maximaal laten renderen?

Contacteer ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Webinars vastgoed met Cédric Vanderbeken