WEBINAR – vastgoed in vennootschap: een fiscale roos of toch een fiscale doorn?

Vastgoed in vennootschap: Gratis webinar.

Als ondernemer is het vaak financieel gemakkelijker en fiscaal interessanter om vastgoed aan te kopen op de vennootschap. De cash wordt immers daar verdiend en heel veel fiscale alternatieven zijn er niet.

Maar waar moet u op letten indien u die weg bewandelt?

De fiscus bekijkt dit immers vanuit een andere bril: kosten kunnen gemaakt worden, indien ze vroeg of laat belastbare inkomsten genereren. Zo kan je, onder een aantal voorwaarden, heel wat aankoopkosten zoals de registratierechten en de BTW aftrekken van de belastbare winst. Waar moet u dan concreet op letten en hoe pakt u dit het best aan? Zijn er ook andere redenen waarom je al dan niet voor een aankoop op de vennootschap kiest?

De laatste jaren is het duidelijk geworden dat de fiscus het vooral moeilijk heeft met de aankoop van de gezinswoning of het spreekwoordelijke ‘appartement aan de kust’. Maar ook voor het klassieke verhuurappartement dien je met een aantal spelregels rekening te houden.

We blijven ook stilstaan bij de de gesplitste aankoop, waarbij de vennootschap het vruchtgebruik aankoopt en de zaakvoerder de blote eigendom. We bekijken of dit nog kan en wat de visie is van zowel de fiscus als de rechtspraak.

Tot slot behandelen we de (fiscale) maatregelen van Minister Van Peteghem die een impact kunnen hebben op uw manier van aankopen.

Wat u mag verwachten tijdens het webinar:
  1. Wat zijn de fiscale aspecten bij een aankoop door de vennootschap?
  2. Wat is het standpunt van de fiscus en van de rechtspraak?
  3. Om welke redenen is de aankoop via de vennootschap interessant?
  4. Welke impact kan de fiscale hervorming hebben?
  5. Is een gesplitste aankoop nog interessant?

Presentatie door
Kay Mortier

Ons webinar wordt live gegeven en is te bekijken op PC, tablet en/of mobiel.

Na het webinar kan u ook ons ook vragen stellen via de chatfunctie.

Deel ons webinar!

dagen
uren
minuten
seconden