Belasting besparen: Hoe minder belasting betalen?

België blijft in de top 3 van de landen ter wereld met de hoogste belastingsdruk. Niet verrassend dat ‘Belasting besparen‘ & tips om minder belastingen te betalen een vaak-gezocht onderwerp is in België.

Zowel particulieren als ondernemingen zijn om die reden vaak op zoek hoe ze minder belastingen kunnen betalen, en dat is eigenlijk niet zo moeilijk.

In dit artikel vindt u enkele tips van BrixFin om minder belasting te betalen, en hoe wij jou kunnen helpen.

Hoe betaal je minder belasting: 3 Tips van BrixFin

Hoe harder je werkt, hoe meer je moet afgeven aan vadertje staat. Om die reden verdwijnt de motivatie vaak bij veel werknemers en ondernemers. Het goede nieuws is dat minder belasting betalen eigenlijk niet zo moeilijk is.

3 Tips om te besparen op belastingen

Pensioensparen & IPT

Fiscaal voordelig pensioensparen is dé klassieker en plaatsen we daarom op nummer één. Reeds meer dan drie miljoen Belgen doen aan pensioensparen en het is wellicht de meest gekende én gemakkelijkste manier om belastingen te besparen. Pensioensparen levert een belastingvoordeel van 30 procent op.

Als ondernemer kan je ook een groepsverzekering (IPT) aan gaan waar je een vrij groot bedrag kan in deponeren. En hier wordt het interessant: met een IPT kan je een vrij groot bedrag gaan bijeen sparen die je, zelfs vóór de wettelijke pensioenleeftijd, kan gebruiken om te investeren in onroerend goed.

Investeren in onroerend goed

Iedereen weet dat spaargeld en overtollige cash in je onderneming niet alleen niets opbrengt, maar ieder jaar ook aan waarde verliest. Bovendien betalen we op de winst een groot bedrag aan vennootschapsbelasting.

Kijk naast het gebruik van de IPT ook naar een investering in onroerend goed. De aankoopkosten zijn immers aftrekbaar in de vennootschap, wat je enorm veel belastingen zal besparen mocht je een onderneming hebben.

Het goed hart laten spreken

Tijdens de eindejaarperiode, of net voor je je boekjaar afsluit, kan je eventueel nog even een goede daad doen. Wanneer je een gift doet aan een erkende instelling, zoals het Rode Kruis, Kom op tegen kanker, … Krijg je een belastingvermindering van 45%, en dit kan al voor slechts €40,00.

Gratis adviesgesprek?

Indien je privé veel spaarcenten op je rekening staan hebt, die op dit moment aan waarde verliezen, of je hebt ‘overtollige cash’ in je onderneming waar je veel winstbelasting op moet betalen… Dan loont het zeker de moeite contact op te nemen met BrixFin.

Elk gesprek met BrixFin is én blijft altijd volledig gratis.

Deel dit artikel

Je vermogen maximaal laten renderen?

Contacteer ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Webinars vastgoed met Cédric Vanderbeken