Geld investeren: Tips van BrixFin

Waarom geld investeren?

Spaarboekjes brengen tegenwoordig niets meer op. Integendeel, je moet zelfs betalen om je geld op de bank te mogen deponeren. Daarbij verliezen je centen ook nog eens aan waarde wegens inflatie, die sinds 2022 torenhoog is.

In België spaar je jezelf arm. Je geld investeren is dus de boodschap!

Geld investeren

Waarin Geld Investeren?

Eén van de volgende, meest-voorkomende vraag, sluit als volgt:
Waar kan ik het beste geld in investeren?

Waar je best je centen in kan investeren, of wat de beste investeringen zijn, is anders voor iedere persoon en hangt af van je persoonlijke wensen. Dit komt omdat je rekening moet houden met een aantal factoren zoals:

Risico: Hoeveel risico wil je nemen?
Looptijd: Hoe lang kan je je startbedrag missen en wanneer heb je het geld terug nodig?
Vermogen: Welk startbedrag heb je om zelf in te leggen?

Geld investeren in onroerend goed

Geld investeren in onroerend goed zoals huizen, appartementen, commercieel vastgoed, studio’s, studentenkamers en garageboxen is in het jaar 2023 nog steeds een slimme keuze voor zowel particulieren als professionelen.

Woningprijzen blijven al decennialang door het dak gaan en is het altijd een veilige haven geweest om je vermogen maximaal te laten renderen.

Daarbij is het aangenaam om ‘tastbaar vermogen‘ te bezitten die elke maand zorgeloos geld opbrengt, wat een groot voordeel is t.o.v. aandelen waar je centen plots tientallen percentages minder waard kunnen zijn.

Hoe Investeren in vastgoed met weinig geld?

Een foute denkwijze als het om de aankoop van vastgoed gaat, is dat je vaak over een groot vermogen moet beschikken om je geld te kunnen investeren in onroerend goed.

Niets is minder waar.

Investeren in onroerend goed kan reeds met weinig of zelfs zonder liquiditeiten. Maak gebruik van de opgespaarde pensioenkapitalen en het bestaand vastgoedpatrimonium om extra vastgoed aan te kopen. Je creëert een extra rendement en je maakt slapend kapitaal wakker.

Benieuwd hoe wij mensen helpen investeren in vastgoed met weinig geld?
Lees hier onze blogpost.

Slapend kapitaal en spaargeld investeren: Privé of met je onderneming

Een veiligheidsbuffer op je spaarrekening is aangeraden, maar overdrijf niet in deze financiële buffer. Zet uw slapend kapitaal aan het werk en laat je spaargeld renderen.

Als je meer dan €12.000 spaargeld op je rekening hebt zitten waar in de nabije toekomst niets mee gedaan wordt, dan wordt het tijd dat je dit slapend pensioenkapitaal aan het werk zet en je spaargeld laat renderen.

Dit geldt overigens ook voor professionelen die overtollige cashflow hebben in hun eenmanszaak of onderneming, en daar ook nog eens een groot percentage belasting op moeten betalen… Geld overgemaakt aan vadertje staat, zie je nooit meer terug.

Investeren in onroerend goed met je onderneming is nog steeds één van de slimste en meest veilige oplossingen om minder winstbelasting te betalen, vlot financiële vrijheid te bekomen en fiscaal-vriendelijk vermogen door te geven aan een volgende generatie.

Geld investeren zonder risico

Sinds 2010 hielpen de mensen achter BrixFin reeds meer dan 200 ondernemers en 250 families in de fiscale optimalisatie van hun vermogens via zorgeloze investeringen in onroerend goed.

Wil jij ook je spaargeld maximaal laten renderen, zonder risico’s?
Maak dan een vrijblijvende afspraak met BrixFin vastgoed- en vermogensplanners.