Vastgoedplanning op maat van A tot Z

Investeren in vastgoed wordt al eeuwenlang gezien als een uiterst veilige beleggingMaar hoe begint u hier nu precies aan? Hoe selecteert u het juiste pand? En vooral, hoe haalt u het maximum uit uw investering?

Dat doe je met een doordachte vastgoedplanning en -strategie. BrixFin begeleidt zowel particulieren als vennootschappen met vastgoedplanning op maat, en garanderen steeds een maximaal rendement, met een minimum aan zorgen en risico’s.

1. Behoefteanalyse

Uw wensen, behoeften, doelstellingen en verwachtingen vormen het startpunt van ons financiële plan. We luisteren aandachtig naar uw verhaal, stellen rake vragen en nemen samen uw huidige financiële situatie onder de loep.

2. Financieel plan op maat

Een slimme vastgoedbelegging vraagt om een strak financieel planWe werken samen een gedetailleerde, toekomstbestendige vastgoedstrategie uit zodat u precies weet waar u aan toe bent.

We stellen in eerste instantie een fictief financieel plan op dat aantoont wat uw maximale investeringshorizon is en welke impact die heeft op uw maandelijkse cashflow. Als uw fictieve plan volledig aan uw wensen voldoet, dan werken we een concreet financieel plan op maat uit, en dat allemaal zonder enige kosten.

Vastgoedplanning

3. Kredietvorm bepalen

Er bestaan verschillende kredietvormen, elk met hun specifieke eigenschappen.

We bepalen welke kredietvorm het best past bij uw mogelijkheden en doelstellingen. We voeren bovendien een simulatie uit en onderzoeken welke impact die keuze heeft op uw fiscaliteit, cashflow en het rendement van uw investering.

Voor de uiteindelijke bemiddeling en de best mogelijke voorwaarden kunnen we een beroep doen op ons omvangrijke netwerk aan kredietaanbieders.

U bent dus volledig ontzorgd.

4. Vastgoedplanning en -bemiddeling

Om het fictieve plan om te zetten naar een concreet plan op maat, maken we een uitgebreide analyse van de vastgoedmarkt, zowel op macro-niveau (regio/stad) als op micro-niveau (wijk/type vastgoed).

Daarnaast screenen we de projectontwikkelaars, bekijken we onder andere hun graad van afwerking en de marktconformiteit van de prijzen. Via onze bemiddeling zal u niet alleen in het juiste type vastgoed beleggen, maar u zal dat eveneens op de juiste locatie doen.

Enkel op die manier kan je de 2 belangrijkste doelstellingen van beleggen realiseren: een maximaal rendement met een minimum aan risico’s.

5. Vastgoedbeheer

Uw tijd is kostbaar en daarom willen we u bij BrixFin zoveel mogelijk ontzorgen.

Geschikte huurders zoeken voor uw appartement of woning? Het huurcontract opstellen? De algemene vergadering bijwonen? Indexatie van de huurprijs? Daar hoeft u zich allemaal niet mee bezig te houden. We werken namelijk samen met ervaren rentmeesters die de verhuur en het beheer van uw investeringsvastgoed volledig op zich nemen.

U kunt het vastgoedbeheer echter ook in eigen handen nemen als u dat wenst.

6. Opvolging en verkoop

De wetgeving verandert geregeld, de vastgoedmarkt evolueert voortdurend en nieuwe opportuniteiten duiken dagelijks op. Daarom volgen we uw vastgoedinvestering en uw persoonlijke situatie op de voet en blijven we contact houden en vormen we uw vast aanspreekpunt doorheen uw volledige investeringstraject.

We passen uw financiële plan aan op regelmatige basis en vertellen u wanneer het moment aangebroken is om uw vastgoed opnieuw te verkopen. We streven er namelijk naar om een langetermijnrelatie met u op te bouwen, gefundeerd op transparantie, eerlijkheid en vertrouwen.

De manier waarop u investeert, is cruciaal. Die strategie bepaalt het succes van uw vastgoedinvestering.

Ontdek de mogelijkheden met vastgoedplanning van BrixFin